Utställningen TEXTILA SPÅR

Målhammar galleri 4 augusti–2 september 2018
Öppet fredag–söndag kl. 12–16

Textila spår - utställning

Under sommaren 2016 visade Målhammar galleri Älskade Mönster. Utställningen blev mycket välbesökt och uppskattad, och sattes upp igen på Antikmässan 2017.

Under 2018 har vi gjort en ny utställning, Textila spår, med början på Antikmässan och en sommarutställning på Målhammar galleri med början den 4 augusti 2018.

Vår önskan och intention med utställningen är att öka intresset för textil formgivning och hantverk samt att bidra till att minska det slöseri som pågår. Vi vill i stället inspirera människor till att handla kvalitet som håller, och lära sig att vårda och ta hand om sina plagg och textilier.

Årets utställning är lite mer lekfull, och mer fokuserad på kläder och mode under 1900-talet, som 40-talets sparsamhet och lapp- och lagningstekniker eller 1970-talets politiska mode.

Vi visar en stor samling plagg från hela 1900-talet, allt från hemsytt till haute couture. Kom och se ett stort urval av bland andra Bohus Stickning, Märthaskolan, Katja of Sweden och Marimekko.

Föreläsningar och workshops

Det kommer att anordnas flera föreläsningar och workshops under utställningstiden på temat återbruk, materialvård, hantverk och hållbar konsumtion inom textil. Vi fokuserar på att bidra till ett kunskapshöjande, ökat engagemang och på att ge verktyg för att skapa en mer hållbar textil- och modekonsumtion.

Varmt välkomna!

Hitta till Målhammar galleri