Sömnad

Kurser i sömnad Enköping, Uppsala, Västerås, Stockholm.

Våra kurser i sömnad vänder sig till alla som vill lära sig sy. Undervisningen sker individuellt i små grupper och passar därför lika bra oavsett om du är nybörjare eller har sytt tidigare. Du får grundläggande kunskaper i klädsömnad genom att sy egna plagg. Kurser på dagtid görs efter förfrågan – se även våra kvällskurser och helgkurser.


Hur man syr ett liv

Vi går igenom hur man syr ett ärmlöst liv. Vi gör prover på olika sömnadsmoment: insnitt / pens, infodring, dragkedja och fåll. Du får sy en figursydd top som provplagg.


Hur man syr en kjol

Vi går igenom hur man syr en kjol. Vi övar och gör prover på kjolens olika sömnadsmoment: pens, hur man syr på linningen, dragkedja, sätter i foder, sprund, knapphål och fåll. Du får sy en fodrad pennkjol med sprund som provplagg.


Hur man syr en byxa

Vi går vi igenom hur man syr en byxa. Vi övar och gör prover på byxans olika sömnadsmoment, hur man syr linningen, dragkedja med gylf samt fickor. Du får sy en byxa som provplagg.


Hur man syr en skjorta

Vi går igenom hur man syr en skjorta. Vi övar och gör prover på olika sömnadsmoment: ärmsprund, manchett, insnitt/pens, ficka, krage, framkant, knäppning, knapphål och ärmisättning.Du får sy en skjorta som provplagg.


Hur man syr en blus

Vi går igenom hur man syr en blus. Vi övar och gör prover på olika sömnadsmoment: ärmsprund, manchett, insnitt/pens, ficka, krage, framkant, knäppning, knapphål och ärmisättning. Du får sy en blus med krage och slag som provplagg.


Hur man syr en klänning

Vi går vi igenom hur man syr en klänning. Vi övar och gör prover på olika sömnadsmoment: infodring, omlott-sprund, dragkedja. Du får sy en klänning med foder som provplagg.


Hur man syr en kavaj

Vi går vi igenom hur man syr en kavaj. Du får sy en figursydd kavaj med fickor, krage med slag, ärm-sprund, foder. God vana i sömnad krävs.


Sy till fest

Vi går igenom hur man syr en festklänning. På kursen får du kunskap i tillskärning, pressning och sömnad. Grupperna är små och du arbetar under individuell handledning.


Gör din egen festhatt

Endagsworkshop

Sy din egen coiff för ett festligt tillfälle – en workshop full med fantasi och inspiration för dig som älskar hattar!